SL trafikläget

Trafikinformation med status för SL trafikläget om eventuella störningar i Stockholms lokaltrafik. Här listas alla typer av problem så som signalfel, inställda turer, underhållsarbete med mera som påverkar nuvarande trafikläge. Eller så visas grön bock som indikerar på att inga större störningar har rapporterats.

Visa trafikläge

Välj vilken transportkategori som du vill se trafikläget för i listan.

Tunnelbana

done

Blå linjen

24/9: Extrainsatta avgångar för tunnelbanans blå linje 10 och 11 från Solna centrum mot innerstan cirka kl. 16:45-18:00 med anledning av evenemang.

access_time

Gröna linjen

Linje 18: Färre avgångar på Farstagrenen i rusningstid på vardagar till december 2024 på grund av tunnelbanans utbyggnad.

access_time

Blå linjen

Stadshagen: Entrén från Mariedalsvägen/Hornsberg är stängd på grund av underhållsarbete. Vi hänvisar till entrén mot Kellgrensgatan/Sankt Göransgatan. Arbetet beräknas pågå till oktober 2023.

done

Tunnelbana

Övriga linjer: inga större störningar

Pendeltåg

done

Märsta-Södertälje

Extrabuss 40S går mellan Tumba och Älvsjö vardagar kl. 06:45–19:00 och helger kl. 09:00–19:00. Bussen stannar vid alla mellanliggande stationer.

done

Märsta/Uppsala-Södertälje

Pendeltåg linje 40 går via Märsta och Rosersberg i stället för Arlanda C på grund av en tidigare urspårning vid Arlanda C som uppstod den 27 maj. Du som ska resa till/från Arlanda C kan åka med ordinarie SL-buss mellan Märsta och Arlanda. Det går även UL-bussar mellan Uppsala och Arlanda. UL-biljett är även giltigt färdbevis på SL-buss mellan Märsta och Arlanda så länge som pendeltågen inte stannar vid Arlanda. Läs mer under Störningar.

access_time

Pendeltåg

Stockholms södra: Rulltrapporna vid in/utgång mot Rosenlundsgatan håller på att bytas ut. Resenärer i behov av rulltrappa hänvisas till in/utgång mot Swedenborgsgatan. Arbetet beräknas pågå till 2023-10-16.

done

Pendeltåg

Övriga linjer: inga större störningar

Lokalbana

access_time

Saltsjöbanan

Bussar ersätter tågen på Saltsjöbanan under hela 2023 på grund av ombyggnadsarbeten. Läs mer på Trafikläget på sl.se.

done

Lokalbana

Övriga linjer: inga större störningar

Spårvagn

access_time

Lidingöbanan

Bussar fortsätter att ersätta mellan Ropsten och Baggeby tills vidare. För tillfället saknas ett nytt slutdatum.

access_time

Tvärbanan

Fr o m söndag 24 september t o m torsdag 28 september ersätter bussar spårvagnarna på Tvärbanan under kvällar och nätter pga underhållsarbeten. Ersättningsbussarna trafikerar från c:a kl 20 till trafikens slut. Använd reseplaneraren för att hitta det bästa alternativet för din resa.

done

Tvärbanan

Med anledning av evenemang på Friends Arena går extrainsatta spårvagnar från Solna station mot Sickla mellan c:a kl 16:45 och 19:00. Före och efter evenemanget väntas fler än vanligt att resa med Tvärbanan. Räkna med att det kan vara trångt ombord och var ute i god tid.

done

Spårvagn

Övriga linjer: inga större störningar

Buss

access_time

Ekerö

Hållplats Rånövägen mot Brommaplan är indragen på grund av mark och kantstensarbete. Detta beräknas pågå till och med 31:a oktober.

change_history

Lidingö

Lidingö: Helgen 22 – 24 september är det förändringar i busstrafiken för linje 204, 205, 211, 212, 225 och 238 på grund av Lidingöloppet.

done

Buss

Övriga linjer: inga större störningar

Pendelbåt

done

Pendelbåt

Inga större störningar